CĂUTAREA ADEVĂRULUI ARE PROPRIA RECOMPENSĂ

Ca francmasoni, căutăm continuu să ne îmbunătățim pe noi înșine și lumea din jurul nostru prin urmărirea cunoașterii. La baza sa, francmasoneria este despre natura adevărului. Împreună, urmărim înțelepciunea printr-un sistem de valori. Folosim simboluri și alegorii pentru că sunt modul cel mai sigur în care poate fi învățat adevărul comun. Prin aceste simboluri și tradițiile noastre împărtășite, fiecare Mason își definește și descoperă propria sa cale unică.Conducere / leadership

Abilitățile de conducere/leadership sunt dezvoltate de francmasoni în căutarea lor pentru adevăr. Pe măsură ce învățăm și ne slefuim, devenim mentori pentru ceilalți. Francmasonii își împărtășesc cunoștințele și abilitățile cu alți masoni și cu comunitatea în ansamblu. În francmasonerie, există numeroase oportunități de a învăța abilitățile de leadership care, poate nu vor fi recunoscute niciodată dar vor sta la baza dezvoltării societății. Aceasta include poziții de conducere disponibile la nivel de Obediență, Lojă și Mare Lojă.


Îmbunătățire

Depunerea eforturilor pentru dezvoltarea personală este un element esențial al francmasoneriei. Pe măsură ce masonii progresează prin meșteșug, ei descoperă diferite aspecte ale tainelor masonice și dezvoltă o serie de abilități pe care poate nu le-au cunoscut niciodată. Oportunitățile de îmbunătățire sunt incomensurabile, fie prin susținerea dată unui frate sau prin sprijinirea comunității.


Iluminism

Ca francmasoni, prețuim căutarea înțelepciunii. Ne străduim să aflăm iluminarea prin urmărirea cunoștințelor găsite în simbolurile, ritualurile și perceptele noastre. Ne străduim să trăim cu virtute și compasiune păstrând o curiozitate continuă despre lumea noastră, continuând să întruchipăm spiritul iluminarii.