SFATURI PENTRU CEI CARE CAUTĂ ADMITEREA ÎN ORDINUL MASONIC

După ce v-aţi exprimat dorința de a deveni francmason, presupunem că ați avut în vedere în mod temeinic pașii pe care urmează să îi faceți. Natura exactă a Ordinului noastru vă este necunoscută, considerăm necesar că trebuie să fiți informați cu privire la anumite puncte, a căror cunoaștere ar putea afecta decizia dvs. de a solicita calitatea de membru.

Nu toți bărbații pot deveni Masoni. Masoneria nu intenționează să facă „oamenii răi buni”, ci să transforme „oamenii buni în mai buni”. Această distincție este esențială în faptul că încă din primele sale zile Ordinul Masonic a ieșit din jocul de „reabilitare” - care este viziunea religiei și a sistemului de justiție penală.

Doar bărbații cu caracter bun sunt acceptați în Masonerie. Loja revizuiește candidatură şi caracterul fiecărui candidat iar sistemul antic de „bile negre” este încă în vigoare, ceea ce înseamnă că un aspirant la titlul de Mason trebuie să fie votat cu un vot de 100% din membrii Lojei prezenți.

Francmasoneria trasează îndatoririle pe care masonul le are către Divinitate, către aproapele lui și către el însuși. Ordinul are ca temelie marile principii de bază ale Paternității Divinităţii și ale Frăției Omului și necesită credință în nemurirea Sufletului. Nu interferează nici cu religia, nici cu politica.

Admiterea în Ordin nu trebuie să fie căutată prin cumpărarea accesului sau din motive nevrednice, nici din speranța câștigului sau avansării personale. Oricine este condus de astfel de motive va fi dezamăgit. Cordial, vă avertizăm.

Francmasoneria nu este o societate axată pe beneficii fiscale. Caritatea Ordinului este destinată acelor Masoni care, nu din vina lor, s-au confruntat cu neșansa.

Francmasoneria a insistat, în toate epocile, ca oamenii să vină la ușa să în totalitate din propria voință - nu ca urmare a solicitării Ordinului, nu din sentimente de curiozitate, ci dintr-o opinie favorabilă asupra Ordinului și din dorința de a fi încadrat în rândurile lui ca şi membri.

Considerăm că este indicat să vă informăm că, dacă veți fi admis, aceasta va presupune anumite obligații, pe care ar trebui să le puteți suporta fără a vă aduce prejudicii dvs. sau celor care depind de dvs.

Avem încredere că veți considera această declarație în același spirit de onestitate și prietenie în care ea a fost prezentată. Este de cea mai mare importanță pentru dumneavoastră, precum și pentru Francmasonerie, că motivele și idealurile care vă guvernează viața de zi cu zi să fie în acord substanțial cu Ordinul.

Pentru a solicita calitatea de membru vă rugăm să trimiteţi un e-mail la adresa grand.secretary [@] mlrt.ro care să conţină CV-ul dumneavoastră, o fotografie recentă şi o Scrisoare de Intenţie. Vă rugăm să vă asiguraţi că datele de contact sunt corecte precum şi noi vă asigurăm că toate datele personale colectate cu această ocazie nu vor fi divulgate terţilor şi nici utilizate în alte scopuri decât cel specificat.