Marea Lojă Regională a Transilvaniei
&
Centrul regional de studii Francmasonice
"Paris - Bucureşti"

Francmasoneria se constituie dintr-un Ordin iniţiatic, care are ca principiu fundamental "Omul liber, ce prin perfectibilitate devine un om mai bun". Francmasoneria este universală, ea nu impune nici un obstacol cercetării, căutării Adevărului. Membrii Consiliului Suprem al Marii Loji Regionale a Transilvaniei sunt și membrii ai Centrului Regional de Studii Francmasonice "Paris - Bucureşti". Centrul Regional de Studii Paris - Bucureşti este parte AMMLA, Asociaţia Muzeelor Masonice, Librăriilor si Arhivelor cu sediul la Bruxelles.

Centrul Regional de Studii Francmasonice "Paris-Bucureşti" coroborează opinii, opţiuni, date istorice, date care atestă existenţa masoneriei în Europa şi în întreaga lume, sprijinit de colaboratori iniţiaţi şi neiniţiaţi.

Inaugurarea Centrului a avut loc cu ocazia organizării de către Loja de Ritualistica şi Cercetări Masonice din cadrul Marii Loji Naţionale A României, "La Curte", a "Serii Culturale Europene".

Inaugurarea Centrului Regional de Studii Francmasonice "Paris-Bucureşti" constituie un pas important în integrarea prin cultură şi educaţie a oamenilor într-o societate cu dimensiuni europene.

Societatea românească nu poate face paşi importanţi în realizarea scopurilor pe care şi le propune decât printr-o largă deschidere către vechiul continent, leagăn de civilizaţie si cultură.